dissabte, 21 de desembre del 2002

Puig Cornador (1.228 m.)

21 de desembre de 2002

Hora de sortida: set del matí.

Ubicació: Comarca del Ripollès.

Temps aproximat: 4 h.

Desnivell: 400 m.

Dificultat: Normal.



Itinerari: Sortirem a les set del matí, direcció Vic per l'antiga N-152 fins a Sant Quirze de Besora i a l'esquerra en 14 km per la Bp-4654 a Alpens i seguirem per una pista forestal mentre puguem.

Sortim d'Alpens per la carretera direcció a Sant Quirze fins al km 14. ens desviem per una pista a l'esquerra i als 15 m per una altra a la dreta. A uns 100 m un corriol a l'esquerra passa una tanca i baixa fins a la font del Pi (15 min). Més avall sortim a la pista forestal, passem un pont i deixem a la dreta un camí que va fins al bonic gorg de Clarà. La pista passa a la dreta, un altre a l'esquerra (30 min) i va girant a la dreta fins a una cruïlla (40 min). Ens desviem a l'esquerra i, per camí més estret i una tanca, atenyem el Masot (1h). Se segueix per pista fins a la masia del Grau de l'Olla i es puja al coll Mercadal, amb bones vistes sobre Santa Margarida de Vinyoles. La pista gira a l'esquerra fins a les ruïnes de Puig-Empí (1:45 h). Passem els prats del costat de la casa i trobem senyals blaus i blancs/vermells del GR 1 que, per corriol, s'enfilen al coll Tallat (cruïlla de camins). Seguim els senyals del PR C 50 a l'oest fins al puig Cornador, de 1.228 m (2:45 h).


Baixarem per l'itinerari de pujada fins als camps de Puig-Empí, on ens desviem a la dreta pel GR 1, primer per corriol i després per pista, tot passant per la font Matamosses i la curiosa roca de Pena. A l'altura de cal Torrats arribem a la carretera i la seguim a l'esquerra fins a Alpens (4:00h).


Observacions: El puig Cornador és el punt més elevat de la Serra de Vinyoles, situada sobre el poble d'Alpens. La següent proposta hi traça un complet itinerari per boscos, fonts, masos i àmplies panoràmiques a cavall del Ripollès i l'Osona.

El Puig Cornador està a la llista dels 100 cims de la FEEC.

Dinarem en algun restaurant de la zona.

Tornarem a casa al voltant de les set de la tarda.